Alsstien løber næsten hele vejen rundt om Als, og det kan jo være at enderne når sammen på et tidspunkt. Stien blev oprettet i 2006 af den daværende Nordborg Kommune og en række sponsorer.


De første 36 km fra Hardeshøj til Fynshav har gode stier næsten hele vejen, bortset fra en knap så køn bid trafikeret asfalt efter færgen, men derefter går det gennem en lille skov og hen forbi de dejlige bakker ved Stegs Gab, ad stien »E Govl« og langs Oldenor. Efter nogle få hundrede meter langs Nordborg sø drejer turen forbi Langesø og Havnbjergs seværdigheder, og snart kommer der en fin strækning gennem den nye skov, »Æ Nyku«, og ud til fyret ved Tranerodde. Efter lidt strandvandring går man op ad trappen for at følge den smalle skovsti i Nørreskoven, hvor man kan nyde den dejlige udsigt over Lillebælt.


I 2007 indledte storkommunen Sønderborg et projekt, der fik gang i en række nye stier, og den gamle østkyststi fra Oles-kobbel til Blomeskobbel blev genoplivet og forlænget til den fhv. færgehavn i Mommark, så endnu 11 km kunne føjes til Alsstien. Undervejs kan man tage en rundtur i Blomeskobbel og nyde den varierede skov, de smukke skrænter og de mange stenalderhøje.


I 2008 kom endnu en bid på 15 km, så Alsstien kunne fortsætte til Drejet (dæmningen mellem Als og Kegnæs), men desværre faldt standarden. Turen starter med en lang strækning på stranden og en knoldet sti langs kysten, men fortsætter med alt for meget asfalteret sognevej gennem landsbyerne. Den smukkeste strækning er lagt på diget fra Gammel Pøl og hen forbi Kærneland og Skovmose. På det sidste stykke er der fint strandsand, som egner sig bedre til solbadning.Foldere med kort findes her:


Få et overblik og se detaljer på Lonvia-kortet.Indtryk: