Downs & hjemad

 fredag d. 19.

Astrid huserer på Folkestones gågade, mens jeg går en tur på 'Downs', som er de runde græsklædte kridtbakker i det sydlige England. Der er fire forskellige vandreruter på samme sti, North Downs Way og Saxon Shore Way som følges med fjernvandreruterne E2 og E9.

   Jeg går op ad bakken, Castle Hill, hvor der mod nord er udsigt over 'le Shuttle's Folkestone-terminal og det store toganlæg med ti bil-læssespor og to gennemkørende spor, der fortsætter ind gennem bakken. Jeg fortsætter rundt om bakken, nyder udsigten over Folkestone og går ned ad stien mod øst. Jeg krydser motorvejen til Dover, som er gravet gennem en bakke. Jeg går op ad Crete Road og lidt senere ind på marken. Hvor jeg igen skal ud på vejen over for kroen The Valiant Sailor ser jeg et nyt, blåt E2-E9-skilt. Jeg drejer sydpå og lidt senere ind ad en sti, som fører mig gennem det store 'Battle of Britain Memorial'. Jeg følger den snoede sti østpå, og standser ved The Clifftop Cafe i Capel-le Ferne, hvor vi mødes for at spise frokost.

   Jeg tager trapperne ned ad klinten, over 300 trin. Et godt stykke nede krydser jeg jernbanen til Dover på en høj bro, og ad nogle overbegroede stier og en stejl trappe når jeg ned til kysten, som er forstærket med en bred betonrampe og nogle store sten. Jeg forsøger at komme mod Dover, men der er ingen adgang langs stranden, så jeg må igen op ad trapperne til alfarvej.

   Om aftenen fejrer vi turen med en god gang Surf'nTurf på et steakhouse lidt uden for Dover.


 lørdag d. 20., 17+579 km

Vi står tidligt op og pakker. Vi kører før morgenmaden, men den flinke B&B-vært har pakket et par madposer til os. Da vi bor nord for Dover er det lettest at tager småvejene bag om i stedet for motorvejen fra Dover.

   Vi tjekker ind på nummerpladen, og fortsætter til terminalen, hvor en refrainsangerinde med ghettoblaster har svært ved at få ørenlyd i den tætpakkede hal. Men det lykkes da at få noget morgenkaffe. Vi bliver kaldt ud planmæssigt, kører om bord og slipper af sted med lidt forsinkelse. Til gengæld tager overfarten under ½ time, så her er kun at følge togets lysskilt, som annoncerer: »Relax, we'll drive«.

   Vi tager motorvejene via Brugge, Gent, Antwerpen, Venlo, Duisburg og Exter til Vlotho, hvor vi handler ind før vi kører videre til lejligheden.søndag d. 21.

I dag står den på fjernvandrevej E11 fra Kleinenbremen til Porta Westfalica, hvorefter vi kører en tur til Mindens kæmpebadekar, der fører Mittellandkanal over Weser.mandag d. 22., 445 km

Vi kører hjemad.

19_FolkestoneDowns01
19_FolkestoneDowns02
19_Folkestone03
19_FolkestoneDowns04
19_FolkestoneDowns05
19_FolkestoneDowns06
19_FolkestoneDowns07
19_Capel-le-Ferne01
19_Capel-le-Ferne04
19_Capel-le-Ferne05
19_Capel-le-Ferne08
19_Dover21
19_Dover22
19_surfnturf
20_22_rute
2012_leShuttle
2013_leShuttle
2014_leShuttle
2015_leShuttle
2017_leShuttle
2018_leShuttle
20_Frankrig_Holland
20_Huelsenweg


obs.: Billederne bladrer selv, men hvis du klikker på et billede, kan du se serien i dit eget tempo.


© OpenStreetMap Contributors & Sonny B. Andersen, opdateret 2019-08-24