Inverness

   søndag d. 7., 314 km

Vi forlader det gode hotel, og kører via Linlithgow og langs fjorden til motorvejsbroen Queensferry Crossing, som følges med to andre broer over fjorden. Vi drejer fra så snart vi kan, og fortsætter nordpå ad hovedvejen med en lille afstikker til Burleigh Castle ruin. Det er karakteristisk for Skotland, at man ofte ser tag- og vinduesløse ruiner af slotte, kirker og huse i landskabet.

   Vi kører uden om Perth og inden om Pitlochry til det beskedne »Sunnybrae Cottage«, hvor man kan se, hvordan folk levede for 200 år siden. Vi holder frokost ved en skovsø i nærheden, hvor der er en stor info-tavle med vandrestier. Vi fortsætter gennem Cairngorms National Park og gør holdt ved Clava Cairns, »Balnuaran of Clava«, som blev fredet så tidligt som 1882. Den lille park indeholder tre lave bronzealderhøje fyldt med skærver. De to af dem har indgang til en lille gravplads i centrum; det tredje er lukket, men der er også et hul i midten. Højene er ikke rejst samtidigt. Desuden findes en stencirkel af mindre sten, nogle 'Standing Stones' og mange andre store sten i omegnen.

   Vi kører ind til Inverness, parkerer ved slottet og kigger efter Braehead Guest House. Det ser ud som om booking.com har opgivet en forkert position, men vi finder det statelige hus i en sidegade i nærheden.

   Vi spiser aftensmad på »The Snow Goose Inn«, idet vi for en gangs skyld har fundet et sted, der serverer Sunday Roast med Yorkshire Pudding.


   mandag d. 8. 

Vi starter dagen med en tur opad gågaden og tilbage rundt om slottet. Derefter kører vi ned langs Loch Ness til Hotel Clansman, hvor vi har bestilt en bådtur. Den store catamarans udendørs bænke er proppet, men vi finder en plads indenfor. Her er der tv fra søbunden, men vi så ingen tegn på uhyrer; udsigten over søen er også mere interessant. Efter en halv time vender vi ud for Castle Urquhart, som tager sig godt ud fra vandsiden. Vi lægger til ved den lille anlægsbro, og skifter lidt ud på passagererne, og så går det i fuld fart tilbage igen. Fin tur i smukt vejr.

   Vi kører tilbage til vores p-plads foran B&B. Vi følges ned til gågaden, hvor Astrid går op mod det store indkøbscenter, mens jeg går over broen og drejer th langs River Ness. Efter et stykke tid drejer jeg tv op gennem boligkvarterer og et industrikvarter. Jeg går op på diget til Caledonian Canal, som kommer fra Loch Ness og afsluttes med en sluse ud mod fjorden.

   Jeg går ned ad diget og fortsætter langs »Merkinch Local Nature Reserve«, som man kan opleve fra en lang spange gennem området. Jeg fortsætter gennem forstaden South Kessock og går en tur ud på Carnarc Point, hvorfra der var færgefart over fjorden. I dag er den trafik overtaget af Kessock Bridge.

   Jeg fortsætter langs floden ind til det gamle Victorian Market med de små pudsige boder.

07_rute
07_Linlithgow01
07_QueensferryCrossing01
07_QueensferryCrossing03
07_Cairngorms15
07_Pitlochry01
07_Pitlochry02
07_Cairngorms14
07_ClavaCairns01
07_ClavaCairns02
07_ClavaCairns03
07_Inverness14
08_LochNess12
08_LochNess14
08_LochNess15
08_LochNess16
08_LochNess17
08_LochNess18
08_Inverness13
08_Inverness14
08_Inverness15
08_Inverness18
08_Inverness19
08_Inverness21
08_Inverness31
08_Inverness32
08_Inverness33
08_Inverness34
08_Inverness36


obs.: Billederne  bladrer selv, men hvis du klikker på et billede, kan du se serien i dit eget tempo.


© OpenStreetMap Contributors & Sonny B. Andersen, opdateret 2019-08-24