London

fredag d. 6.

Isle of Dogs (hundeøen) er en del af det gamle  Docklands-område, hvor bl.a. fragtskibene til De kanariske øer (hundeland) holdt til.  Midt på halvøen er der stadig et Canary Wharf, men nu er det erhvervsområde. Jeg besøgte området i 1991, hvor man kunne komme op på 50. etage i det næsten tomme kontorhus, som blev kaldt blyanten. I dag er det ikke til at se skoven for bare træer. Der bygges stadig.

   Efter frokost og optankning af vore gamle Oyster Cards, tager vi the tube fra Canary Wharf Underground til Westminster Pier og drysser rundt langs floden og i city indtil vi skal spise på Zizzi The Strand lige overfor Adelphi Theatre, hvor vi skal afhente billetter i til musicalen 'Kinky Boots' af Cindy Lauper. Den er larmende og sjov med fremragende sangere og dansere i bedste musicalstil. At dømme efter publikums reaktion var der ingen tvivl om, hvem der var hovedperson: en drag queen.


lørdag d. 7.

Vi går op til Canary Wharf pier og tager en Thames Clipper til London Bridge City pier. De nye katamaranbåde er utroligt manøvredygtige og suser af sted, men billetten er også væsentligt dyrere end en tur med London Underground.

   Vi skal igennem Borough Market, hvor tænderne løber i vand. Her er et kæmpeudvalg af friske fødevarer for enhver smag.

   Vi går tilbage til floden og passerer Shakespeare Globe og Millennium Bridge til endnu en Thames Clipper, som kaldes 'tate to tate' idet den går mellem de to kunstmuseer: Tate Modern, som før var et kraftværk, og Tate Britain, som viser verdens bedste Turner-samling og meget andet.

   Vi tager en bus til city, men da der er London Pride i dag, så bliver der adskillige omveje før vi lander i Holborn og går ned mod floden. Pubberne har travlt med at vise fodbold, så det er svært at finde en siddeplads til en kølig øl. Vi går forbi Somerset House, som er en statelig bygning, der bl.a. har tilhørt prinsesse Anne of Denmark 1603-19. Her er gallerier, konferencerum,  cafeer, kunstbutik og gårdhave. Lige i nærheden ligger kirken, St Clement Danes, der blev bygget af danskere i det 9. årh. og det er der flere legender om. Den blev ombygget et par gange, og blev i 1948 kirke for RAF.

   Da vi når ned til Victoria Embankment kan vi høre brølet fra den anden side af Themsen, da England scorer. Der er ingen færge, så vi går op til en station, skifter ved Bank og tager letbanen DLR tilbage til hotellet. Da vi står af på South Quay stationen kan vi se resultatet af dagens fodboldkamp på perronens lysskilte skiftevis med den sædvanlige melding om hvornår næste tog kommer.obs.: Billederne bladrer selv, men hvis du klikker på et billede, kan du se serien i dit eget tempo.© OpenStreetMap Contributors & Sonny B. Andersen, 2018