Loch Ness

mandag d. 16.: 106 km

I dag er der udflugt. Vi skal rundt om Loch Ness. Vi begynder med et kort ophold ved Castle Urquhart, men bliver ikke fristet til et nærmere gennemsyn af slotsruinen, så vi fortsætter til Drumnadrochit, hvor der er indrettet et 'Loch Ness Exhibition Centre' i et fhv. hotel. Faktisk er det en biograf med seks små sale, hvor man viser små film om søen og uhyret. Der er også en mindre udstilling, hvor der bl.a. vises en avisartikel om afsløringen af det berømte foto af Nessie. Det var en plasticmodel, som sad fast på en lille ubåd. Efter at have dokumenteret, at i søen er der slet ikke mad nok til større dyr, ses flg. plakattekst: "Listen to the eyewitnesses then you decide. From your new knowledge of the loch you decide whether 1000 people could really be mistaken." - Tja, som alle andre gode myter er det et spørgsmål om tro!

   Loch Ness indgår i Caledonian Canal, den  97 km lange kanal, der omfatter 4 søer, 29 sluser,  4 akvædukter og 10 broer tværs over Skotland fra Fort William til Inverness. Den blev bygget for 200 år siden og er stadig i drift.

   Vi fortsætter til Inverness, hvor vi finder en p-plads ved teatret Eden Court. På den anden side af floden knejser


Inverness Castle på bakken. Det blev bygget i 1836 på en slotsgrund, men huser i dag Sheriff Court (~byret). Vi går hen forbi St Andrews Cathedral, fortsætter over broen til city og op ad hovedgaden til det store indkøbscenter, hvor det er tid til frokost før en velassorteret HMV-shop lægger beslag på opmærksomheden (og pengene).

  Vi går tilbage over floden og fortsætter rundt om Loch Ness. Denne gang på sydsiden få meter fra kysten, hvor vi efter byen Dores stifter bekendtskab med den særlige chaufførudfordring, som vi blev enige om at kalde bims-veje. Et skilt meddeler lakonisk: "Single file track road. Use passing places to permit overtaking." - Hvordan man bør bære sig ad kan læses her.

   Efter 14 km er der endelig en hovedvej. Vi skal op på skrænten, og snart er vi ved 'Falls of Foyers' et fint vandfald, som man kan se fra et udsigtspunkt nede ad trapperne.

Vi fortsætter ned gennem bakkerne og endnu en bims-vej til Fort Augustus, hvor vi  kører på tre broer over River Torff, Caledonian Canal og River Oich. Kanalen bliver ført gennem seks sluser i rap, men desværre er der ingen slusning i gang.

   Efter aftensmaden ved kanalen kører vi tilbage til B&B, hvor vi begynder at pakke. Vi skal tidligt af sted i morgen.obs.: Billederne bladrer selv, men hvis du klikker på et billede, kan du se serien i dit eget tempo.© OpenStreetMap Contributors & Sonny B. Andersen, 2018