Kingston upon Hull

onsdag d. 25.: 8+8 km

Faktisk er det jo floden, der hedder Hull og byen, der hedder Kingston, men selv om vi kørte en del rundt i den langstrakte by, som er større end Odense, mindes jeg ikke at have set det fulde navn nogen steder. Floden Hull kommer fra nord og løber ud i Humber, som i øvrigt ikke er en flod, men en stor flodudmunding (estuary), der er påvirket af tidevandet.

   Jeg bliver sat af på Ings Lane i North Ferriby, hvorefter Astrid tager en tur ind til byen for at finde en boghandel. Jeg går ad E8 mod øst gennem strandparken fra 1987, hvor sognet købte og anlagde »The Riverside Walkway«, bl.a. ved at plante 3.000 træer. Et par kilometer længere fremme støder jeg til E2, som kommer langs kysten.
   Lidt senere er grusvejen spærret pga. noget skinnearbejde, så jeg må tilbage ad E2. Jeg overvejer at gå rundt om byen og fortsætter lidt mod vest på et dige, og her er forklaringen på, at vandreruten har et 'High Tide' og et 'Low Tide' spor: Stien på diget langs Humber er spærret, så man skal ned ad en cementtrappe og gå et stykke på flodbunden for at komme ad E2 mod vest. Jeg fortrækker, og tager omvejen nordpå ad en sti til North Ferriby, videre mod nord ad Ings

 

Lane og Church Road, th ad Ferriby High Road og sydpå gennem Humber Bridge Country Park. Her kan man komme op på cykelvandrestien på Humber Bridge og fortsætte ad E2 sydpå.
   Jeg går ned ad en trappe og under jernbanen, hvor jeg passerer den vingeløse Black Mill, som er en fhv. blegemølle, Hessle Whiting Mill, og så er jeg på sporet igen. Jeg går under den store motorvejsbro, som blev bygget i 1981 og senere udbygget med cykelvandresti på begge sider. Ved Jeans Walk kommer jeg forbi en varde med et indstøbt agern-relief. Her begynder Yorkshire Wolds Way, som ender i Filey ved nordsøkysten øst for York. Jeg fortsætter langs motorvejen og gennem industriområdet og ned til vandet, men igen nærmer den larmende motorvej sig indtil jeg igen kan komme tilbage til vandet rundt om et indhegnet område. Jeg fortsætter mod øst til St Andrews Quay Retail Park, og lader E8 fortsætte til Port of Hull.

   Astrid har fået selskab, mens hun venter. Vi tager forbi en Costa, og derefter kører vi gennem byen til P&O's færgeterminal, hvor vi får lov til at komme tidligt ombord til den velorganiserede færgeoverfart med god service.


tilogfra-21_Hull


obs.: Billederne bladrer selv, men hvis du klikker på et billede, kan du se serien i dit eget tempo.© OpenStreetMap Contributors & Sonny B. Andersen, 2018