Dumfries & Galloway

onsdag d. 11: 267 km

Dumfries og Galloway er området i Skotlands sydvestligste hjørne. Dumfries er grænselandet og Galloway mod vest har en stor nationalpark og bløde kyster mod Atlanterhavet.

   Vi kører nordpå langs søerne, drejer uden om Keswick og op langs endnu en sø før vi er ude af Lake District National Park. Nu dukker 'svingskiltene' op igen. Vi tager Carlisles omfartsvej med dens ni rundkørsler, krydser M6 og fortsætter til den skotsk/engelske grænse ved River Sark.

  Vi fejrer ankomsten til Skotland med en kop kaffe på Old Toll Boot, den gamle toldbod lidt syd for Gretna Green. De skotske love var mere lempelige end de engelske, så siden 1830 har det været over 10.000 bryllupper i 'Historic Marriage Room', som også skal i brug i dag. Ved siden af vores bord er giftefogeden i gang med at ordne papirerne for et brudepar.


   Vi drejer mod vest før Gretna Green og fortsætter langs sydkysten til det trefløjede slot, Caerlaverock, og op langs River Nist ved Glencaple, hvor fiskerne har stået med store net. Nu advares der mod stærkt tidevand og kviksand.

   Vi holder frokostpause i Dumfries ved Twelve Apostles Stone Circle, som kun med meget god fantasi svarer til navnet. Der er ikke mange sten tilbage.

   Vi fortsætter mod vest ad hovedvejen til Crocketford, hvor vi drejer op ad den smalle, snoede vej gennem Galloway Forest National Park. Vi drejer forbi klosterruinen ved Glenluce, kører ned til hovedvejen og drejer nordpå ved Stranraer, hvor vi finder vores B&B ved kystvejen langs bugten.


obs.: Billederne bladrer selv, men hvis du klikker på et billede, kan du se serien i dit eget tempo.© OpenStreetMap Contributors & Sonny B. Andersen, 2018