Cambridge - Sherwood - Dales

rute08_cambridge_yorkshiredales

mandag d. 9.: 268 km

Det er blevet koldere og overskyet, kun 19 gr, men det klarer hurtigt op. Efter den engelske morgenmad starter vi i den nærmeste superstore, så vi kan få fyldt drikkevarelageret op; der er altså forskel på Tesco's 17p for to liter vand og 2£ for en kvartflaske ved Westminster.

   Vi kører nordpå ad The Great North, hovedvej A1. Uden for Doncaster passerer vi et kæmpestort Amazon-lager, men det ligger jo også tæt på motorvejen og Robin Hood Airport. Vi fortsætter ad de små veje med mange rundkørsler sydvest om York, og drejer så til venstre mod Ripon, der kalder sig City of the Dales. Vi kører gennem den smukke nationalpark, Yorkshire Dales, med de bløde bakker, og krydser den vestlige, nordgående motorvej, M6. Via Kendal når vi ind i en ny nationalpark, Lake District. I hovedbyen Windermere drejer vi nordpå, og endelig kører vi ind på Amblesides kringlede gader, der absolut ikke er egnede til biltrafik.

   Vi skal bo på B&B Meadowbank, der ejes af en stilfærdig brandmand med tre børn. Han skriver i info-hæftet, at hvis man vil vandre, så vil han gerne vide hvor, og hvornår man forventer at være tilbage; der er Rescue-teams i området.


søndag d. 8.: 91+166 km

Det er søndag morgen og stille, da vi triller ud af London på vej mod Cambridge. Vi kører ind på en dyr p-plads i det store butikscenter Grand Arcade og går en tur rundt i byen, og kigger på nogle af de mange, smukke universitetsbygninger. Ved floden Cam er der et vældigt leben. Her kan man leje en 'punt', en flad jolle, der flyttes med en lang stage. Man kan også få en sejltur på større både, der stages af rutinerede bådfolk. Vi går tilbage via Market, hvor der især er frugt og grønt, og ind gennem det store butikscenter, hvor akustikken er ret dårlig, så vi skynder os forbi modebutikkerne og op til bilen.

   Nu får gps'en forbud mod at vælge motorveje, så med en del svinkeærinder når vi op til Sherwood Forest. Her er flere halvtomme p-pladser, så skovture er åbenbart ikke populære i dag. Det noget slidte besøgscenter synger på sidste vers, da det nye åbner senere på året tæt på den hyggelige by Edwinstowe, hvor vi skal bo på en gammel landsbykro, The Dukeries Lodge.
obs.: Billederne bladrer selv, men hvis du klikker på et billede, kan du se serien i dit eget tempo.© OpenStreetMap Contributors & Sonny B. Andersen, 2018