Belfast

torsdag d. 12.

I dag er det igen udflugt, men denne gang uden bil: Vi tager på dagstur med Stena Line til Belfast.

   Dagens program kom som noget af en overraskelse. Turen til Belfast med Stena Line var bestilt, men da vi forsøgte at booke plads på City Sightseeing bussen kunne det ikke lade sig gøre. En nærmere undersøgelse viste, at d. 12. juli, lokalt kaldet the Twelfth, er helligdag i Nordirland, og den dag, hvor Orangeordenen holder parader, så al trafik gennem city er noget af en udfordring.

   Vi tjekker ind på færgen allerede  kvart i syv,  og spiser morgenmad. Overfarten tager godt to timer, så der er god tid til omklædning for de skotske deltagere i paraden. Vi tager bus 96 fra Stenaline Terminus og kører gennem det store havneområde til city.

   Vi går et smut ind i det imponerende rådhus fra 1906, men er hurtigt ude igen, da vi kan høre piber og trommer. Vi sætter os på soklen til Victoria-statuen og kigger på de flot uniformerede deltagere i de 24 orkestre med bannere og


flag, når de kommer op ad Donegall Place mod rådhuset. Iflg. koordinationsudvalget, Parades Commission, er der tilmeldt 10.000 deltagere. Mens vi var der blev vi interviewet af en BBC-reporter. Efter knap to timer er gaden fri, så nu er det tid til frokost og shopping; strøgbutikkerne er åbne indtil paraden kommer tilbage igen ved sekstiden.

   Vi tager ud til bydelen Falls, hvor der er en Memorial Garden, Bobby Sands Wall Mural og et Sinn Fein center. Vi fortsætter op til de internationale vægmalerier og fredsvægge og videre til Shankill Road, hvor der også er en Memorial Garden og nogle vægmalerier.

   Derefter tager vi bussen tilbage til city og går ud til Cathedral Quarter, hvor det store, nybyggede Ulster University fylder godt bag den store St. Anne’s Cathedral, som desværre er lukket i dag. Snart er det tid til at søge tilbage til færgen, så vi kan komme ombord og få noget aftensmad. Der er ret stille i restauranten, men i den irske pub er der liv og glade dage efter en veloverstået parade.obs.: Billederne bladrer selv, men hvis du klikker på et billede, kan du se serien i dit eget tempo.© OpenStreetMap Contributors & Sonny B. Andersen, 2018