Staffordshire Way

Vi afbestiller rengøringen og holder kit-dag. Morgenmaden klarer vi selv ved at hente brød, mælk, juice, gryn m.m. på repos'ens buffet. Kaffe og te laver man, som altid på et engelsk hotel, på værelset; en gentleman skal jo have en tør kop kaffe at vågne på.


Vi stopper ved The Village Kitchen i Whaley Bridge for at spise Derbyshire Oatcakes til frokost, og så kører vi til River Dane, hvor Sonny skal i gang med en etape af fjernvandrevej E2, som her følger »Staffordshire Way«. Vi prøvede at køre ind til det planlagte startsted ved River Dane, men det var ikke nemt, selv om andre åbenbart havde prøvet det samme, for da vi bakkede ud fik vi øje på dette skilt: »private road. no parking or turning« - Vi vendte altså alligevel og fandt en p-plads længere nede ad stien.


Staffordshire Way er en 150 km lang vandrerute, der går fra Mow Cop til Kinver Edge.  Første del af etapen er et gammelt banetrace, hvor de gamle stenbroer over banen stadig eksisterer. Lidt senere går stien langs en stor sø, Rudyard Lake, hvor der bl.a. er gang i lystfiskeriet. På grusvejen langs den sydlige del af søen er der også blevet plads til et smalt jernbanespor, hvor Rudyard Lake Steam Railway kører med små damptog om sommeren. Efter dæmningen fortsætter ruten på en smal sti langs et reguleret vandløb, der afvander søen. Undervejs er der mange stenter mellem græsmarkerne og det ser ud til at højlandskvæget, der render rundt på markerne, også holder af stien, så man skal lige tænke over hvor man sætter støvlerne.


Ruten fortsætter ind i Ladderedge Country Park, hvor der er afmærkede ruter på 'surfaced' og 'unsurfaced path'. Sonny standser etapen nær hovedvejen ind til Leek (porre!), hvor chaufføren venter. Vi kører tilbage gennem det dejlige bakkelandskab, og finder en kro ude på landet, hvor der er 'Fish and Chips Night'.
obs.: Billederne bladrer selv, men hvis du klikker på et billede, kan du se serien i dit eget tempo.© OpenStreetMap Contributors & Sonny B. Andersen, 2016