Dublin I

Dagen starter varmt og solen fortsætter.  I dag skal vi først på en »Old City Walk«, sådan cirka, som foreslået af turistbureauet. Vi går over River Liffey og derefter igennem det gamle Trinity College fra 1592, som er Dublins universitet. På plænerne er studenterne i gang med guidede ture. Udefra er det et fantastisk stort og flot område universitetet råder over. Vi går ud gennem tårnbygningen og forbi Bank of Ireland; bygningen var bygget til det irske parlament, men det blev opløst i 1801. Vi fortsætter på College Green gaden, passerer den gamle music hall, Olympia Theatre, og slår et smut op om den fine statue af Molly Malone, hende fra 'cockles n' mussels'-sangen. Vi fortsætter ad hovedgaden, som nu har skiftet navn til Dame St, drejer tv om City Hall (rådhuset), hen forbi slottet og derefter bag om Christchurch Cathedral og ned mod floden. Her ved Wood Quay fandtes den oprindelige vikingeby fra det 9. til 11. årh.; nu er der kontorer.


Dublin har rigtig mange kirker, en stor del af dem er store og flot udsmykket med grønne arealer omkring. En af de lidt sjove eksempler vi kom forbi var St. Audeon's kirker, som ligger ved siden af hinanden i samme park. Forskellen imellem dem er, at den ene er protestantisk, den anden katolsk. Vi drejer over det lille Cornmarket bag om hovedgaden og forbi det nedlagte Mother Redcap's Market, og videre forbi Irlands største kirke, St Patrick's Cathedral og gennem parken, hvor der er blomster, plæner, legende børn og selvfølgelig en isvogn. Naboen er et offentligt bibliotek grundlagt i 1701, Marsh's Library, hvor der er en tavle med kendte irske forfattere.


Vi går en tur gennem en fhv. herskabsbolig, som nu er ombygget til det eksklusive Powerscourt Town House Centre med små butikker, hvor man ikke spørger om prisen. Efter frokost på en italiensk cafe besøger vi det store Stephen's Green Shopping Centre, og så fortsætter vi til næste del af udflugten.


For at hvile benene og stadig få set den sydlige del af Dublin tager vi LUAS Green Line (sporvogn/letbane) til endestationen Gleann Bhride / Brides Glen. Alle stationsnavne er selvfølgelig på både gælisk og engelsk, og det er liniekortene også, dog ikke samtidigt, så man skal lige finde det læselige kort. Fra endestationen går vi gennem et område med nye kontorbygninger og park+ride p-pladser, som der i øvrigt har været flere af undervejs, og venter på bussen. Planen var, at vi skulle fortsætte til Bray station. Da chaufføren fik besked over radioen, at bussen ikke kunne køre til Bray, og da han ikke vidste, hvordan vi kom derhen, blev plan B iværksat. Vi stod af ved St. Anne's Church og gik ned til Shankill station, hvor vi tog DART (lokaltoget) til hovedbanen, Conolly station. Banen følger kysten, og flere steder er den tæt på fine sandstrande, hvor der er gang i baderiet.


Vi slutter dagen med en original Irish Stew med hjemmebagt brød, som desværre ikke helt kurerede vores ferieforkølelser, men helt sikkert lindrede.
obs.: Billederne bladrer selv, men hvis du klikker på et billede, kan du se serien i dit eget tempo.© OpenStreetMap Contributors & Sonny B. Andersen, 2016