Astrids nærmeste omvej

Igen i dag er der sol og blå himmel, da vi forlader Lledr Hostel, så på vejen får vi en smuk udsigt til Snowdon, som holder fast i nogle skyer. Vi snakker om hvor åbent landskabet er uden levende hegn, men da vi kort efter skal over en bjergtop er det tåget og sigtbarheden nede på 50 m. Sådan er Wales; vi har oplevet at temperaturen faldt 5 gr. på 5 min.s kørsel.


Første stop er den voldsomt store borg i  Caernarfon. Vi får to fribilletter; en til 'disabled' og en til 'carer'. Nogle af tårnene bruges nu til udstillinger og museum. Fra en lille platform i nordmuren er der en fantastisk udsigt over byen. Inde i borgen er der græsplæner og trapper samt den runde skiferplatform, hvor prins Charles i 1969 blev kronet til prins af Wales; det er er han så stadig.


Vi kører nordpå til den gamle bro, som bringer os over til øen Anglesey, tværs over den til endnu en ø, Holy Island, og ned til færgehavnens 'long stay' p-plads. Bilen skal nemlig ikke med til Dublin. Kort efter bliver vi afhentet af en shuttle-bus, hvis flinke chauffør kører os til terminalen og følger os ind til det billigste færgeselskab, Irish Ferries. Vi køber en billet og får pga rollatoren besked på at stille os forrest i køen i afgangshallen, hvor vi bliver afhentet af endnu en bus, der kører os ombord på færgen. Her er vi så sidst ude af den proppede bus, som holder lige foran færgens elevator, så det er fint.Efter en stille sejltur, bølgemæssigt - ikke lydmæssigt, lander vi i Dublins industrihavn, hvor vi tager en overfyldt todækkerbus til hovedbanegården, Conolly Station. Det tager 5 min. at gå til vores hostel, hvor vi bliver modtaget af to generte irere, som ikke har helt styr på husets wi-fi, så der kom ingen web-opdatering fra Dublin.
obs.: Billederne bladrer selv, men hvis du klikker på et billede, kan du se serien i dit eget tempo.© OpenStreetMap Contributors & Sonny B. Andersen, 2016