North Wales & Chester

I dag vågner vi op til sol og blå himmel, og det lover jo godt for dagens udflugt. Vi kører mod vest og her er skyerne faldet ned i dalen, men på vejen mod øst forsvinder de igen. Vi kører en tur rundt om Wales' største sø, Lake Bala / Llyn Gwynant, og derefter østpå gennem Dee Valley, hvor vi i Llangollen passerer turistbutikken med det lange navn.


I slutningen af 1700-tallet var der behov for varetransport, og på det tidspunkt betød det sejlbare floder. Da River Dee ikke kunne bruges opstod ideen til en 18 km lang kanal, som krydser Dee i 38 m højde i et 307 m langt og 3,4 m bredt trug af støbejern, »Pontcysyllte Aqueduct«. Umiddelbart nord for akvadukten er der et dok-område, hvor der har været stor aktivitet. Nu er der museum og turistsejlads.


Vi kører videre til en anden verdensarv, Chester, som især er kendt for sit store romerske amfiteater, hvor der var plads til 7000 tilskuere, og de unikke »Rows«, der er butiksarkader i 1. sals højde. Rows findes i alle fire hovedgader, som mødes i et kors iflg. den romerske byplan. Rows opstod i slutningen af det 12. årh. og 1.sals fortovene var forbundet allerede i 1350. Rows er blevet ombygget flere gange og især i 1800-tallet var de upopulære, selv om det kostede bøder at lade dem indgå i dagligstuerne.


Vi går en tur rundt om den indre by, passerer store p-huse, det imposante rådhus og domkirken, hvorefter vi følger stien på bymuren. På et tidspunkt har byen sprængt rammerne, for bymursstien krydser hovedgaden på en bro, der nu også bærer byens flotte klokketårn. Vi fortsætter over gaden til en bro, der fører over til p-huset, men gitterporten er desværre låst, så vi må ned ad endnu en trappe.Vi forlader Chester ad hovedvejen, men drejer snart mod vest ind i Wales ad en smal vej, som fører gennem et 'area of outstanding beauty', som der står på skiltet; det kan vi bekræfte.


Undervejs hjem leder vi efter en kro, men finder ingen, der serverer aftensmad. I dag lukker køkkenet kl. 3, når 'Sunday Roast' er serveret, så vi må nøjes med den lokale take-away.
obs.: Billederne bladrer selv, men hvis du klikker på et billede, kan du se serien i dit eget tempo.© OpenStreetMap Contributors & Sonny B. Andersen, 2016