Snowdon Mountain Railway

Vi har haft et skarpt øje på vejrudsigten den seneste tid for billetterne til dagens oplevelse: turen med Snowdon Mountain Railway er for længst bestilt og betalt, så vi må jo tage det som det kommer. På vej ned til stationen i Llanberis er det småregn, men det klarer lidt op. Vi er der i god tid, da vi har planlagt at spise morgenmad på stationscafeen, men det er for tidligt. Heldigvis er der en lille købmand med kaffeautomat og sandwiches nede i byen.


Der er mange mennesker på stationspladsen, men vi har jo reserveret en plads, så de næste 50 min. skrumpler vi med 10 km/t op på Wales' højeste bjerg, Snowdon, 1085 m. Nær toppen er der en halv times ophold i en glimrende cafe/udstillingsbygning. Vi bliver indskærpet at overholde tidspunktet for nedkørslen, da der ikke er nogen garanti for, at der er plads på et senere tog. Astrid skriver postkort, mens Sonny tager de våde trin op til varden på toppen; ikke helt ufarligt. Det er tåget, så den store panoramiske 'photo-op' udeblev, men vi får da taget lidt billeder. Turen ned er 5 min. hurtigere, men træsæderne er ikke blevet blødere. Til gengæld er der kommet flere pladser; der er nok nogen der går ned, i hvert fald er der vandrere på stierne og græssende får over det hele. På vej fra toget ledes vi gennem en lille udstilling, hvor man bl.a. kan se lokomotivernes tandhjulsdrev. En fin, fin tur.


Vi går lidt ned til byen, hvor markedspladsen er åben, mens man venter på opløbet til Snowdon Race, men nu er regnen der igen og det er tid til den snoede vej til det udmærkede hostel.
obs.: Billederne bladrer selv, men hvis du klikker på et billede, kan du se serien i dit eget tempo.© OpenStreetMap Contributors & Sonny B. Andersen, 2016