Boscastle -> Tintagel

Backpackers Hostel har et stort køkken, men ingen morgenmad, så vi finder en Esso/Spar med en breakfast-flute med et indhold af pølse, røræg, bacon og 'hash brown' (kartoffelkage). Så har vi prøvet det. I dag er det Sonnys første vandredag og Astrids første dag på egen hånd.


Kyststien fra Boscastle til Tintagel er en del af »South West Coast Path«, som går langs Cornwalls kyst fra Minehead til Bournemouth. Som man kan se af højdeprofilen går stien stejlt op og ned, mellem 30 og 120 m med stigninger op til 28%, så den er hård ved knæene, men der er meget smukke scenerier langs den forrevne kystlinje. Der er mange smuglerhistorier og mange myter om disse klipper. Ved Tintagels forbjerg, hvor der er adgang via en bro over den dybe kløft, kan man se resterne af Richard af Cornwalls borg fra 1230 på et sted som iflg. myten er forbundet med sagnet om Tristan og Isolde og med »King Arthurs Castle«, og det lever Tintagel stadig højt på. Sonny lander ved en cafe, som har en kold øl og en varm suppe, og derefter aser han det sidste stykke op til byen.


Astrids indtryk af Boscastle. Boscastle er en udpræget turistby med gamle huse, hvor livet er gået i stå. Der sker intet før kl. 10, hvor caféer og butikkerne med souvenirer og lokale produkter åbner. Der er hele to meget små købmandsbutikker. Alt i alt er det en lille hyggelig by, som kan overstås på en time i astridtempo.
obs.: Billederne bladrer selv, men hvis du klikker på et billede, kan du se serien i dit eget tempo.© OpenStreetMap Contributors & Sonny B. Andersen, 2016