På vej

Så er det blevet d. 5. juli og vi er på vej. Ned gennem Schleswig er der den sædvanlige slalomkørsel rundt om masser af lastbiler; det bliver ikke bedre af at en bilist tager sin nummerplade »SL-OW...« alvorligt. I Holstein er der vejarbejde,  tre stk., men det er intet mod Hamburg, hvor den sydgående strækning er gravet op. Men trafikken deles fint om den nordgående, så vi er syd for Elben efter godt 2 t.


Trods et større vejarbejde syd for Bremen glider trafikken stadig. Undervejs kigger vi nysgerrigt i den underholdende "Das große Autokennzeichen Buch", som fortæller alt om de tyske nummerpladers kendingsbogstaver.


Vi spiser frokost på det hollandske rastepladscafeteria ved den tysk-hollandske grænse, hvor bilerne farer lige igennem, så her bliver Schengen-reglerne stadig respekteret. Inde i Holland er asfalten bedre, siger chaufføren, men der er lige så meget trafik, og nær motorvejen ser det helt hjemligt ud med Intersport, IKEA og McDonald.


Efter 618 km når vi turens første logi, Campanile-hotellet i Amersfoort, som ligger tæt på motorvejen. Udmærket værelse og en god restaurant.
obs.: Billederne bladrer selv, men hvis du klikker på et billede, kan du se serien i dit eget tempo.© OpenStreetMap Contributors & Sonny B. Andersen, 2016