App's

Kort og GPS

 

Et lille udvalg af app's til pc, web og smartphones

 

BaseCamp

pc

Et nyt gratis program med en filhåndtering, der minder lidt om mediaplayer, dvs. at det prøver at holde sig selv opdateret med gps-filer. Lige som med MapSource og Easy/ExpertGPS kan man lave waypoints, redigere spor og ruter, etc. Bruger pc'ens og GPS'ens Garmin-kort.

leverandør: www.garmin.com

BikeRouteToaster

web

Sportegningsværktøj bygget på OSM, hvor man kan lave en rute og gemme den som gpx-fil. Man kan justere, tilføje og fjerne sine routepoints efter at ruten er tegnet, og man kan veksle mellem manuel og auto-routning (følg vej) når man tegner. Særlige features for cyklister.

leverandør: www.bikeroutetoaster.com

EasyGPS

pc

Et gratis begynderprogram, der er godt til at afprøve mulighederne. Man kan uploade/downloade filer, lave waypoints, redigere spor og ruter, konvertere positionsformater, etc.

leverandør: www.easyGPS.com

ENIRO/Krak

web

Ruteplanlægning til biler er blevet udvidet med en tegnefunktion. Den færdigtegnede rutes totalafstand, vandretid og cykletid vises frem og kortet med ruten kan udskrives. Man kan også se et enkelt punkts lat/lon position.

leverandør: map.krak.dk

ExpertGPS

pc

web-adg.

Betalingsversionen af EasyGPS, som desuden har gratis OSM-baggrundskort (kun on-line) og m.m.m. ExpertGPS kan også konvertere mellem de forskellige typer, fx kan et spor konverteres til en rute, og man kan få vist positioner 'on-the-fly'. Rigtig gode og stabile import- og eksportfunktioner.Hurtig og effektiv support.

Findes også i en GIS-version, der kan eksportere ESRI shape-filer.

Uundværligt som støttepædagog nr. 1 for vandre-GPS'er.

leverandør: www.expertGPS.com

Google Earth

pc

web-adg.

Verdenskort med foto, veje, grænser, søgefunktion, etc., etc. Man kan også uploade og downloade filer, samt tegne ruter. Fremragende zoom-funktion.

leverandør: www.google.com/earth/

GORP2

web

Rutetegningsværktøj bygget oven på mange forskellige typer kort, hvor man kan tegne en rute og gemme den som gpx-fil. Man kan veksle mellem manuel og auto-routning (følg vej), når man tegner, og justere, tilføje og fjerne sine routepoints efter at ruten er tegnet faciliteter. Der er også samlinger af vandreruter og nogle fine sider om anvendelse af GPS'er.

leverandør:www.gpswandern.de/gorp/gorp.shtml

GPSies Track Creator

web

android

ios

Rutetegningsværktøj bygget oven på mange forskellige typer kort, hvor man kan tegne en rute og gemme den som gpx-fil eller downloade direkte til GPS'en. Man kan veksle mellem manuel og auto-routning (følg vej), når man tegner, og justere, tilføje og fjerne sine routepoints efter at ruten er tegnet.

Del af større web-site med mange muligheder, fx 10.000 danske tracks til download.

GPS-spor logget på en smart phone kan uploades til eget område.

leverandør: www.GPSies.com

GpsPrune

pc

Nørdet java-program, der kører på mange forskellige pc-platforme. Mange vejledninger på hjemmesiden.

leverandør: activityworkshop.net/software/GPSprune/

IFORM

web

Løbeplanlægningsværktøj. Meget nemt at bruge, men alt gemmes på sitet. Desværre kan man ikke udskrive kort eller gemme som gpx-fil.

leverandør: www.iform.dk

MapSource

 

Garmins eget supportprogram til håndtering af alle GPS-data inkl. kort­administration. Lige som med Easy/ExpertGPS kan man lave waypoints, effektivt redigere spor og ruter, etc. og gemme filer i eget format eller som .gpx. Viser de licensierede Garmin-bilkort på pc'en samt de fleste osm-kort. Der er også en effektiv integration med Google Earth.

Uundværligt som støttepædagog nr. 2 for vandre-GPS'er.

leverandør: www.garmin.com (sammen med verdenskort, senest opdateret 2010)

OsmAnd

android

OsmAnd Maps & Navigation fra Anvisics er oversat til dansk. App'en er gratis, men findes i en betalingsversion. Der er et hav af funktioner og tilpasninger, inkl. bil-GPS med stemmeguide, vandre-GPS med spor-optagelse samt visning af egne ruter og POI'er på kortene. Man kan gratis downloade OpenSourceMap kort fra de fleste lande i verden.

leverandør: Google Play

RunKeeper

android

ios

web

Denne app laver en smartphone om til en motions-GPS, og på den tilhørende hjemmeside kan man oprette en profil, gemme ruter samt bruge et rutetegnings-værktøj. Cacher OpenStreetMap-kort i nærområdet.

leverandør: Google Play

TOP50

pc

Et tysk, topografisk 2 cm kort med mange planlægningsmuligheder, så man kan lave waypoints, tegne ruter, måle afstande, finde positioner, etc. Der er også import- og eksportmuligheder, lige som man kan gemmer egne ruter i klartekst og bruge dem i andre programmer. Hver tysk delstat har sin egen kortserie på dvd'er, men program-met er fælles.

leverandør: tysk boghandel (support udgået)

ViewRanger

android

ios

web

ViewRanger app'en laver en smartphone om til en vandre-GPS, og på den tilhørende hjemmeside kan man oprette en profil, gemme ruter samt bruge et rutetegnings-værktøj.

I marts 2013 lancerede Augmentra Ltd. et samarbejde med Geodatastyrelsen om at levere danske topografiske kort til deres gratis app. Man kan gratis downloade et 1:200.000 kort, som er mage til Geodatastyrelsens Topografisk Atlas (inkl. Sønderborgmotorvejen !!) samt vælge OpenStreetMap-kort. Der er også topografiske kort til mange andre lande.

leverandør: Google Play

 

 

 

Få et overblik over nogle programmers muligheder som rutetegnere her

 

^^

 

 

© til billeder, tegninger, tekst og track-overlay: Sonny B. Andersen og OpenStreetMap bidragydere