hadrian's wall© OpenStreetMap Contributors & Sonny B. Andersen, 2018

Hadrian's Wall - og mod syd

mandag d. 23.: 213 km

Vi kører ud til City of Edinburgh Bypass og følger randen af Pentland Hills sydpå. Vi passerer Peebles, og kører ind i grænselandet, hvor vi kan sige farvel til Skotland og goddag til England. Vi holder en kort pause ved Kielder Water, som er den største opdæmmede sø i England. Vi fortsætter gennem Northumberland National Park, og i Chollerford drejer vi mod vest ind på Military Road. Vi skal se nærmere på Hadrian's Wall, som romerne byggede tværs over England fra 122-132. Sammen med flere andre romerske grænsebyggerier er Hadrian's Wall UNESCO-verdensarv.

   Det varer ikke længe før vi drejer ind til en af de fine romerske fæstninger Chesters Roman Fort, hvor man kan gå rundt blandt ruinerne af det store anlæg. Her er også et stort badehus nede ved River North Tyne samt et museum med romerske skulpturer.

   Vi fortsætter ad Military Road, som blev bygget i 1746 oven på Hadrian's Wall for at hjælpe i kampen mod de skotske Jacobitter, og i øvrigt kaldes historiens største ødelæggelse af Hadrian's Wall: nu mangler der 40% mur!

   Vi standser ved p-pladsen ved Procolitia Fort, som kun er en lille bakke, men nede bag bakken ligger resterne af et Mithra-tempel.

   Vi drejer mod nord ved landsbyen Once Brewed, hvor der i øvrigt ligger en kro, som hedder 'Twice Brewed'. Sonny bliver sat af, hvor vandreruten krydser vejen, og Astrid fortsætter ad den smalle vej i en stor sløjfe tilbage til p-pladsen ved


Housesteads Roman Fort.

   Min rute på Hadrian's Wall Path, som her også bruges til vandreruterne Pennine Way og E2, går mod øst ...

   Vi kører hen til vores B&B i Haltwhistle. Her fortæller værtinden, at jeg har gået på den mest bakkede del af HWP.tirsdag d. 24.: 320 km

I dag kører vi sydpå til færgebyen. Vi tager en kringlet rute via Alston og Stanhope og en masse små landsbyer, bl.a. 'Crook' gennem North Pennines AONB (Area of Natural Beauty). Vi passerer Killhope Lead Mine Museum med den store vandmølle og kører ind til Durham.

   I den indre by, hvor Durham Castle and Cathedral er UNESCO-verdensarv,  forsøger man at løse trafikproblemet ved at tage penge for kørslen. Et skilt oplyser, at man skal betale inden 6 pm, men hvordan?

   Vi fortsætter gennem North York Moors National Park til Whitby og ad kystvejen, Robin Hood's Bay Road, til Scarborough, hvor Astrid finder en vej neden om slottet. Da vi har rundet pynten dukker gøglet op, og man føler sig hensat til en af de sydengelske badebyer.

   Vi fortsætter sydpå langs kysten forbi flere feriehytter, camping, strandparker osv. og drejer lidt ind i landet ved Bridlington. Vi kører tværs gennem Hull, hvor vi finder vores hotel, dvs. at vi skal bo på et nyrenoveret anneks med fine faciliteter.